26/07/2016

Συμμετοχή του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εκπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην οδό Κουμουνδούρου, χθες, 25-07-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κομματικά στελέχη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, εκ μέρους των αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που εκπροσωπήθηκαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτριος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, Αθανάσιος Τσατσούλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Φραγκίσκος Ξυπνητός.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Παυλίδης, και τα Μέλη του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας του κόμματος Γιώργος Μαλαγκωνιάρης και Γιώργος Βουλτσιούδης.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών έθεσαν προς συζήτηση, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, το αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας για άρση της απόλυτης συνταγματικής απαγόρευσης του δικαιώματος απεργίας που ισχύει για τους ένστολους, οικονομικά και  ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων, που εκπροσωπούν οι Ομοσπονδίες, καθώς και διάφορα θεσμικά ζητήματα, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα προς υποστήριξη των αιτημάτων και ζητημάτων που συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ό,τι αφορά το αίτημα του κλάδου των ενστόλων για άρση  της συνταγματικής απαγόρευσης ως προς το δικαίωμα της απεργίας, υπήρξε διαβεβαίωση για τη θέση του θέματος σε διαβούλευση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υφίσταται διακομματική συναίνεση επ’ αυτού, καθόσον αναγνωρίστηκε ότι συνιστά μείζον ζήτημα και η όποια σχετική συνταγματική αναθεώρηση άπτεται λεπτών ζητημάτων δημοσίας τάξεως, εθνικής ασφάλειας αλλά και νομικών θεωρήσεων συνταγματικού δικαίου υπό το πρίσμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας, που θα πρέπει να διερευνηθούν με πολλή προσοχή. Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, οι όποιες προτάσεις διατυπώσουν επί του ευαίσθητου αυτού θέματος, να είναι σαφείς, συγκεκριμένες και κατά το δυνατόν νομικά εμπεριστατωμένες.

Σε σχέση με τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που ετέθησαν, υπήρξε δέσμευση από πλευράς των Ομοσπονδιών για την πραγματοποίηση επιμέρους συναντήσεών τους με φορείς των αρμοδίων Υπουργείων ενώ συμφωνήθηκε να τεθούν σε περαιτέρω διαβούλευση και γόνιμο διάλογο προς αναζήτηση και εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων για τους ένστολους όσο και για την κοινωνία.

Κατά τον επίλογο της συνάντησης υπογραμμίστηκε και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμμα με βαθιές ρίζες και αναφορές στην κοινωνία, στη μέχρι τώρα πορεία του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων, επιδιώκοντας το συνεχή, ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εργαζομένους και την κοινωνία.

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Στο 1ο STAR Forum 2023, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας και στη θεματική συζήτηση με τίτλο: «30 χρόνια μετά το SOS του Ασωπού», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα