26/07/2016

Συμμετοχή του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εκπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην οδό Κουμουνδούρου, χθες, 25-07-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κομματικά στελέχη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, εκ μέρους των αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που εκπροσωπήθηκαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτριος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, Αθανάσιος Τσατσούλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Φραγκίσκος Ξυπνητός.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Παυλίδης, και τα Μέλη του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας του κόμματος Γιώργος Μαλαγκωνιάρης και Γιώργος Βουλτσιούδης.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών έθεσαν προς συζήτηση, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, το αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας για άρση της απόλυτης συνταγματικής απαγόρευσης του δικαιώματος απεργίας που ισχύει για τους ένστολους, οικονομικά και  ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων, που εκπροσωπούν οι Ομοσπονδίες, καθώς και διάφορα θεσμικά ζητήματα, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα προς υποστήριξη των αιτημάτων και ζητημάτων που συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ό,τι αφορά το αίτημα του κλάδου των ενστόλων για άρση  της συνταγματικής απαγόρευσης ως προς το δικαίωμα της απεργίας, υπήρξε διαβεβαίωση για τη θέση του θέματος σε διαβούλευση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υφίσταται διακομματική συναίνεση επ’ αυτού, καθόσον αναγνωρίστηκε ότι συνιστά μείζον ζήτημα και η όποια σχετική συνταγματική αναθεώρηση άπτεται λεπτών ζητημάτων δημοσίας τάξεως, εθνικής ασφάλειας αλλά και νομικών θεωρήσεων συνταγματικού δικαίου υπό το πρίσμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας, που θα πρέπει να διερευνηθούν με πολλή προσοχή. Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, οι όποιες προτάσεις διατυπώσουν επί του ευαίσθητου αυτού θέματος, να είναι σαφείς, συγκεκριμένες και κατά το δυνατόν νομικά εμπεριστατωμένες.

Σε σχέση με τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που ετέθησαν, υπήρξε δέσμευση από πλευράς των Ομοσπονδιών για την πραγματοποίηση επιμέρους συναντήσεών τους με φορείς των αρμοδίων Υπουργείων ενώ συμφωνήθηκε να τεθούν σε περαιτέρω διαβούλευση και γόνιμο διάλογο προς αναζήτηση και εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων για τους ένστολους όσο και για την κοινωνία.

Κατά τον επίλογο της συνάντησης υπογραμμίστηκε και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμμα με βαθιές ρίζες και αναφορές στην κοινωνία, στη μέχρι τώρα πορεία του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων, επιδιώκοντας το συνεχή, ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εργαζομένους και την κοινωνία.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα