26/07/2016

Συμμετοχή του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εκπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην οδό Κουμουνδούρου, χθες, 25-07-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κομματικά στελέχη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, εκ μέρους των αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που εκπροσωπήθηκαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτριος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, Αθανάσιος Τσατσούλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Φραγκίσκος Ξυπνητός.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Παυλίδης, και τα Μέλη του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας του κόμματος Γιώργος Μαλαγκωνιάρης και Γιώργος Βουλτσιούδης.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών έθεσαν προς συζήτηση, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, το αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας για άρση της απόλυτης συνταγματικής απαγόρευσης του δικαιώματος απεργίας που ισχύει για τους ένστολους, οικονομικά και  ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων, που εκπροσωπούν οι Ομοσπονδίες, καθώς και διάφορα θεσμικά ζητήματα, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα προς υποστήριξη των αιτημάτων και ζητημάτων που συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ό,τι αφορά το αίτημα του κλάδου των ενστόλων για άρση  της συνταγματικής απαγόρευσης ως προς το δικαίωμα της απεργίας, υπήρξε διαβεβαίωση για τη θέση του θέματος σε διαβούλευση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υφίσταται διακομματική συναίνεση επ’ αυτού, καθόσον αναγνωρίστηκε ότι συνιστά μείζον ζήτημα και η όποια σχετική συνταγματική αναθεώρηση άπτεται λεπτών ζητημάτων δημοσίας τάξεως, εθνικής ασφάλειας αλλά και νομικών θεωρήσεων συνταγματικού δικαίου υπό το πρίσμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας, που θα πρέπει να διερευνηθούν με πολλή προσοχή. Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, οι όποιες προτάσεις διατυπώσουν επί του ευαίσθητου αυτού θέματος, να είναι σαφείς, συγκεκριμένες και κατά το δυνατόν νομικά εμπεριστατωμένες.

Σε σχέση με τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που ετέθησαν, υπήρξε δέσμευση από πλευράς των Ομοσπονδιών για την πραγματοποίηση επιμέρους συναντήσεών τους με φορείς των αρμοδίων Υπουργείων ενώ συμφωνήθηκε να τεθούν σε περαιτέρω διαβούλευση και γόνιμο διάλογο προς αναζήτηση και εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων για τους ένστολους όσο και για την κοινωνία.

Κατά τον επίλογο της συνάντησης υπογραμμίστηκε και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμμα με βαθιές ρίζες και αναφορές στην κοινωνία, στη μέχρι τώρα πορεία του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων, επιδιώκοντας το συνεχή, ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εργαζομένους και την κοινωνία.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα