07/10/2020

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση, Χ. Μαμουλάκη και Γ. Σαρακιώτη με τη ΓΣΕΒΕΕ

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Αλ. Χαρίτσης και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Χ. Μαμουλάκης και Γ. Σαρακιώτης, συναντήθηκαν χθες (06/10) με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Αθ. Νικολόπουλο και στελέχη του φορέα.

Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε η συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της πανδημίας ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοφανή πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση κρίθηκαν ως απολύτως ανεπαρκή, αφού μεταθέτουν απλώς κάποιες, όχι όλες, από τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για μερικούς μήνες. Ενώ σημειώθηκε ότι προγράμματα όπως το «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης, και για αυτό έχουν αποτύχει.

Ως κρίσιμη επισημάνθηκε η άμεση πρόσβαση σε ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σε μεγάλο βαθμό είναι αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ενώ εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την εργαλειοποίηση της κρίσης σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, που κατά την προηγούμενη δεκαετή κρίση απέδειξε την ευελιξία και την ανθεκτικότητά της και που ωφελούμενη από ένα στοχευμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για συνεχή παραγωγική συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Left.gr

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) και υπολειτουργία τους στην Π.Ε. Φθιώτιδας»

Αναφορά προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης με θέμα «Καταγγελία για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας». Εντός του προκείμενου κειμένου, επισημαίνεται η...

Διαβάστε Περισσότερα

Επιστολή Γ. Σαρακιώτη προς Φ. Σπανό για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης ζητά την αύξηση του προϋπολογισμού και τη βελτίωση των τεχνικών όρων της πρόσκλησης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες για τις καθυστερήσεις στον αναπτυξιακό νόμο”

Αρκετά προβλήματα και δυσλειτουργίες προκύπτουν από την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, ιδίως μετά την ψήφιση του ν.4635/2019 της Κυβέρνησής σας, με το βασικότερο να εστιάζεται στη μεγάλη καθυστέρηση, στην αξιολόγηση και την έγκρισή των επενδυτικών σχεδίων....

Διαβάστε Περισσότερα