07/10/2020

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση, Χ. Μαμουλάκη και Γ. Σαρακιώτη με τη ΓΣΕΒΕΕ

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Αλ. Χαρίτσης και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Χ. Μαμουλάκης και Γ. Σαρακιώτης, συναντήθηκαν χθες (06/10) με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Αθ. Νικολόπουλο και στελέχη του φορέα.

Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε η συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της πανδημίας ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοφανή πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση κρίθηκαν ως απολύτως ανεπαρκή, αφού μεταθέτουν απλώς κάποιες, όχι όλες, από τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για μερικούς μήνες. Ενώ σημειώθηκε ότι προγράμματα όπως το «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης, και για αυτό έχουν αποτύχει.

Ως κρίσιμη επισημάνθηκε η άμεση πρόσβαση σε ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σε μεγάλο βαθμό είναι αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ενώ εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την εργαλειοποίηση της κρίσης σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, που κατά την προηγούμενη δεκαετή κρίση απέδειξε την ευελιξία και την ανθεκτικότητά της και που ωφελούμενη από ένα στοχευμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για συνεχή παραγωγική συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Left.gr

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα