18/12/2020

Συνάντηση Γ. Σαρακιώτη με την Ένωση Ιδιοκτητών Ράδιο Ταξί Λαμίας

Το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης των ιδιοκτητών ράδιο ταξί ήταν το θέμα της συζήτησης που εξελίχθηκε κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης με εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ράδιο Ταξί Λαμίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από πλευράς του Προέδρου κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου, του Γραμματέα κ. Βασίλειου Αρχανιώτη και του Μέλους κ. Νίκου Τσούμα τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  • Η αναγκαιότητα της επιδότησης των θέσεων των ιδιοκτητών ταξί, καθώς όπως δήλωσαν μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει ουδεμία στήριξη από την Κυβέρνηση.
  • Το γεγονός ότι στο πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4» εντάχθηκε μόλις το 15% περίπου του κλάδου, σε συνδυασμό με το ότι για χρονικό διάστημα 1,5 μήνα έλαβαν μόλις 800,00 ευρώ την ώρα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους έχει καταγραφεί σημαντική απώλεια τζίρου άνω του 50%.
  • Η μείωση των τελών κυκλοφορίας, δεδομένου ότι υπήρξε αξιοσημείωτος περιορισμός του αριθμού των δρομολογίων τους, λόγω των εφαρμοζόμενων μέτρων δημόσιας υγείας.
  • Η αντιστοίχιση, η ένταξη και η παροχή κινήτρων προς τον κλάδο μέσω στοχευμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη της προσαρμογής τους σε πολιτικές συνδεδεμένες με τον πράσινο μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό του στόλου προς πιο φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση.
  • Η υποστήριξη των επαγγελματιών σε ότι αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις τους προς πιστωτικά ιδρύματα, για δράσεις που έχουν να κάνουν με την μετατροπή της λειτουργίας των αυτοκινήτων τους.
  • Η αναγκαιότητα επιδότησης από την Πολιτεία της αλλαγής των ταξιμέτρων 30.000 περίπου αυτοκινήτων ανά τη χώρα, καθώς την ώρα που οι εν λόγω επαγγελματίες επιβαρύνονται από πολυάριθμες υποχρεώσεις, δεν είναι εφικτό να καταβάλλουν ποσά που κυμαίνονται από 700 έως 1.000 ευρώ περίπου.
  • Διαμόρφωση συνθηκών και προϋποθέσεων που θα καταστήσουν εφικτή την υλοποίηση δράσεων που συνδέονται με την ισόρροπη προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Περιφέρεια, καθώς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο δεν υφίσταται επαρκής αριθμός σταθμών φόρτισης – ανεφοδιασμού.

Από πλευράς του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκρουσε εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση, διατυπώνοντας προτάσεις που θα στήριζαν ουσιαστικά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών. Παράλληλα, επεσήμανε ότι, παρά τα όσα συμβαίνουν σήμερα, παρά τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους επαγγελματίες των μεταφορών, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναλαμβάνει πιο γενναίες και κοινωνικά δίκαιες πρωτοβουλίες, αλλά προβαίνει και σε παντελώς ακατανόητες ενέργειες, όπως η πρόσφατη θεσμοθέτηση του νέου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο και θα εισπράττεται από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα