15/12/2016

Συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης Ρομά

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης Ρομά κ. Γιάντσιου για ζητήματα της αρμοδιότητάς της.

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την κοινωνική ενσωμάτωση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος τα φαινόμενα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους και γενικότερα, οι δυσκολίες ισότιμης συμμετοχής σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και το εκλέγεσθαι.

Οι Ρομά αποτελούν μία κατηγορία συμπολιτών μας οι οποίοι, κατά το παρελθόν, έχουν υποστεί τον ρατσισμό και το φανατισμό. Γνώμονας, λοιπόν, της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι διαρκείς προσπάθειες ένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο μέσω της περιθωριοποίησης των ρατσιστικών συμπεριφορών, οι οποίες επιμένουν να τους περιθωριοποιούν.

Γι’ αυτό το λόγο, συστάθηκε η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά με στόχο τη θεσμική και την οργανωτική υποστήριξη της πρόθεσης της κυβέρνησης για μια κοινωνία βασισμένη στο τρίπτυχο «ισονομία – ισοπολιτεία – ισηγορία». Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να βοηθήσουν ώστε, στο μέλλον, να μην υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πολιτών και να μην απαιτούνται ειδικοί θεσμικοί φορείς.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα