15/12/2016

Συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης Ρομά

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης Ρομά κ. Γιάντσιου για ζητήματα της αρμοδιότητάς της.

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την κοινωνική ενσωμάτωση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος τα φαινόμενα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους και γενικότερα, οι δυσκολίες ισότιμης συμμετοχής σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και το εκλέγεσθαι.

Οι Ρομά αποτελούν μία κατηγορία συμπολιτών μας οι οποίοι, κατά το παρελθόν, έχουν υποστεί τον ρατσισμό και το φανατισμό. Γνώμονας, λοιπόν, της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι διαρκείς προσπάθειες ένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο μέσω της περιθωριοποίησης των ρατσιστικών συμπεριφορών, οι οποίες επιμένουν να τους περιθωριοποιούν.

Γι’ αυτό το λόγο, συστάθηκε η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά με στόχο τη θεσμική και την οργανωτική υποστήριξη της πρόθεσης της κυβέρνησης για μια κοινωνία βασισμένη στο τρίπτυχο «ισονομία – ισοπολιτεία – ισηγορία». Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να βοηθήσουν ώστε, στο μέλλον, να μην υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πολιτών και να μην απαιτούνται ειδικοί θεσμικοί φορείς.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα