22/11/2023

Συνάντηση Σαρακιώτη – Βερβεσού για το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

«Το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης συνιστά πολιτική εξαπάτηση και κολοσσιαία παραδοχή της αποτυχίας της να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Βερβεσό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στον απόηχο της μείζονας αναστάτωσης που έχει ξεσπάσει στις τάξεις τόσο του κλάδου των δικηγόρων, όσο και του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βερβεσός έκανε μνεία στις ήδη εκπεφρασμένες θέσεις του κλάδου των δικηγόρων, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε σχετική ανακοίνωση μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού. Παράλληλα, επισήμανε ότι το 33% των δικηγόρων βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, ενώ ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιήσει τους όρους των ρυθμίσεων, στις οποίες είχε υπαχθεί. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι περισσότεροι από 12.000 δικηγόροι στεγάζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην κατοικία τους εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα επαγγελματικά τους έξοδα λόγω και της παρατεταμένης περιόδου ακρίβειας και των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων.

Από πλευράς του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί απέναντι στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ενώ αντέτεινε ότι ο υφιστάμενος δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου στις 10.000 ευρώ για όλους. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε τα εξής:

«Μετά την προκλητική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από τα 185 ευρώ επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα 250 ευρώ σήμερα, επί Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους δικηγόρους, καθώς και στο σύνολο του κλάδου των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας. Εφαρμόζοντας μία καθαρά φοροεισπρακτική λογική, η οποία βασίζεται στο μετεκλογικό άλλοθι της φορολογικής δικαιοσύνης, το οποίο παρέλειψε να αναφέρει προεκλογικά.

Πέραν όμως από καταφανή πολιτική εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας, το “Πισσαρίδειας” εμπνεύσεως αυτό νομοσχέδιο έρχεται να ομολογήσει την αποτυχία της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συνεκτική και δίκαιη φορολογική πολιτική. Η καταφυγή στην επιβολή τεκμηρίων συνιστά φορολογική πρακτική παλαιότερων δεκαετιών και σηματοδοτεί με ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της. Μία αποτυχία που εξυπηρετεί συνάμα έναν και μόνο σκοπό. Την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης για την οποία δήθεν κόπτονταν και την απαλλαγή οικονομικά ισχυρών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους εισοδήματα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα