27/01/2024

Συνάντηση Σαρακιώτη-Ξανθόπουλου-Καλαματιανού με την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Με την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) κα Μαργαρίτα Στενιώτη και τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Οικονομικών της ΕνΔΕ κ. Νικήτα Βέλια συναντήθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της σύσκεψης τέθηκε το σύνολο των ζητημάτων, που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης, με έμφαση στο μείζον θέμα του νέου Δικαστικό Χάρτη που έχει διαρρεύσει (!!!)

Όπως τονίστηκε από την κα Στενιώτη, η πρόταση του Υπουργείου έχει προκύψει κατόπιν πλήρους αιφνιδιασμού του νομικού κόσμου και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο έχει αρνηθεί επανειλημμένα να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς όσον αφορά το ποιοι απαρτίζουν την περίφημη «Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου». Η Πρόεδρος της ΕνΔΕ ανέφερε ότι η πρόταση «βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων» όπως αυτή της επετηρίδας των Ειρηνοδικών, με την οποία επετηρίδα διασφαλίζεται – μεταξύ άλλων – η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ρητή εναντίωση της Ένωσης στην κατάργηση Εφετείων, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, όπως και στο σχέδιο ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της Πολιτικής Δικαιοσύνης, καθώς διαταράσσεται επί τα χείρω το καθεστώς απονομής της Δικαιοσύνης ενώ, αναφορικά με το ζητούμενο της επιτάχυνσης, η κα Στενιώτη επεσήμανε ότι «απαιτείται έκθεση αποτελεσματικότητας», την οποία η Κυβέρνηση ουδέποτε κατέθεσε στη δημόσια συζήτηση. Σύμφωνα με την ΕνΔΕ, εκτός των υπολοίπων δυσχερειών, παρατηρούνται προβλήματα επάρκειας υποδομών και υποστελέχωσης, τα οποία δεν επιτρέπουν την ομαλή υλοποίηση του σχεδίου ενοποίησης.

Όπως ανάφεραν, ο κύριοι Σαρακιώτης, Ξανθόπουλος και Καλαματιανός: «Ο κ. Φλωρίδης έχει επιλέξει τον ολισθηρό και αντιδημοκρατικό δρόμο της νομοθέτησης για το χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης. Με διαρροές μέσω Viber και άλλων εφαρμογών (!) και χωρίς να ζητείται η επιστημονική άποψη του νομικού κόσμου της χώρας, η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αγνοεί πλήρως τις διατάξεις του Συντάγματος και γνωστοποιεί ένα σχέδιο περιστολής των δομών το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, αποσκοπεί… στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα