24/06/2016

Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Ο Βουλευτής εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που καταβάλλει καθημερινά το λιμενικό σώμα, προκειμένου να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, καθώς και την υποδειγματική ανθρωπιά και το περίσσευμα ευαισθησίας που επιδεικνύει το προσωπικό του στην τιτάνια προσπάθεια του για τη διάσωση σε καθημερνή βάση δεκάδων ζωών που κινδυνεύουν στα νερά του Αιγαίου.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε το Βουλευτή για το σχέδιο της μετατροπής του Λιμενικού Σώματος σε μια σύγχρονη Ακτοφυλακή ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες ανάγκες της χώρας, ενώ έγινε και μια πρώτη εκτίμηση της πορείας του σχετικά νεοσυσταθέντος Κυβερνητικού Συμβουλίου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στα πρότυπα του ΚΥΣΕΑ, με συμμετοχή και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συστάθηκε με στόχο το συντονισμό της εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής που έχει χαράξει η Κυβέρνηση.

Τέλος, κατά τη συζήτηση εκτέθηκαν τα λειτουργικά και λοιπά προβλήματα στελέχωσης του Λιμενικού Σώματος στο νομό της Φθιώτιδας και εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για στενή συνεργασία προκειμένου τα εν λόγω προβλήματα να τεθούν υπόψη των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων για την προώθηση άμεσων λύσεων.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα