05/03/2016

Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με το Διευθυντή του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Λαμίας (ΠΕΚ Λαμίας) και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος

Την Παρασκευή, 4-3-2016, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Διευθυντή του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Λαμίας  (ΠΕΚ Λαμίας), κ. Κωνσταντίνο Δημητρακάκη, και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος, κ. Ευθύμιο Γκούμα.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Δημητρακάκη για το ισχύον πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, τον υποστηρικτικό ρόλο του ΠΕΚ Λαμίας και τις δράσεις που έχει αναπτύξει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού έργου, ενώ έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν και προτάσεις για την ποιοτική βελτίωση και αποτελεσματικότητα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Κατά τη συνάντηση του βουλευτή με τον κ. Γκούμα, έγινε εκτενής συζήτηση επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και στις διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης, αφού υπογράμμισε την προσήλωση της Κυβέρνησης στη θωράκιση. με κάθε πρόσφορο μέσο, του θεσμού της δημόσιας δωρεάν παιδείας, δεσμεύθηκε να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για τη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα