12/05/2016

Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού

Με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινο, συναντήθηκε την Τετάρτη, 11-05-2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης.

Σκοπός της συνάντησης του βουλευτή με τον κ. Γενικό ήταν να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για τη επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, των οποίων, με πρωτοβουλία του βουλευτή και την καθοριστική συμβολή και δράση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, δρομολογείται η ταχεία επαναλειτουργία με σκοπό να φιλοξενήσουν παιδιά και νέους της Ελληνικής Ομογένειας από όλο τον κόσμο, μέσω ειδικών προγραμμάτων για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Ο κ. Σαρακιώτης επανέλαβε στο κ. Γενικό Γραμματέα την πεποίθησή του ότι η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για την ευρύτερη περιοχή, καθώς αναμένεται ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη, τουριστική προβολή και αξιοποίηση του Νομού Φθιώτιδος, που διαθέτει τόσο πολιτιστική κληρονομιά απαράμιλλης αξίας, όσο και αξιοσημείωτης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Από τα ως άνω σημαντικά πλεονεκτήματα της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν πολλαπλά οι νέοι και νέες του απόδημου ελληνισμού από τα πέρατα της υφηλίου και να ξεναγηθούν στους φυσικούς και πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και ιστορικούς θησαυρούς, που έχει να επιδείξει η Φθιώτιδα.

Στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, σημείωσε ο κ. Κόκκινος, είναι οι κατασκηνώσεις να λειτουργούν δώδεκα (12) μήνες το χρόνο, ενώ ήδη έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μέσω στοχευμένων επαφών με πλήθος Πρεσβειών του εξωτερικού, για τη φιλοξενία παιδιών και νέων της ελληνικής ομογένειας από μακρινές χώρες από όλες τις ηπείρους, όπως από την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, και άλλες.

Ερωτώμενος ο κ. Γενικός από το Βουλευτή για την πορεία έγκρισης των προβλεπόμενων κονδυλίων για τα αναγκαία έργα συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων των εν λόγω κατασκηνώσεων, ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία έγκρισης βαίνει προς ολοκλήρωση και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των κατασκηνώσεων.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη διάθεση του Υπουργείου να ανταποκριθεί θετικά στην εκπεφρασμένη πρόταση του Δήμου Λοκρών, που μεταφέρθηκε εκ νέου στο αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου από τον κ. Σαρακιώτη, για φιλοξενία και παιδιών και νέων από όμορους δήμους του Νομού Φθιώτιδος.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα