09/02/2017

Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα του Νομού Φθιώτιδας αρμοδιότητας του εν λόγω υπουργείου.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, για το οποίο ο κ. Σαρακιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προ ολίγων ημερών. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα και η περάτωσή του είναι παραπάνω από αναγκαία για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών στην απονομή της δικαιοσύνης. Ο Υπουργός τόνισε ότι συμμερίζεται τη σημασία ανέγερσης και λειτουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει τα όρια των αρμοδιοτήτων του για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Ακολούθως, συζητήθηκε το χρονίζον ζήτημα των λεγόμενων «Κόκκινων Οικοπέδων» στη Μαλεσίνα Λοκρίδας, ήτοι των εντός σχεδίου πόλεως ακινήτων που εσφαλμένα εμφανίζονται στα κτηματολογικά φύλλα του αρμοδίου Κτηματολογικού Γραφείου ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου ενώ, στην πραγματικότητα, ανήκουν σε ιδιώτες. Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι τα σοβαρά σφάλματα στον τρόπο διενέργειας της κτηματογράφησης και η αδυναμία οριστικής διευθέτησης έχουν αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να προσφεύγουν στα δικαστήρια για την προστασία των περιουσιών τους. Η πολυπλοκότητα, ωστόσο, του θέματος απαιτεί τη σύμπραξη των συναρμόδιων υπουργείων και τη συνέχιση των επαφών από την πλευρά του Βουλευτή τις επόμενες ημέρες, ενώ η θετική στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης συμβάλλει στην τελεσφόρηση του ζητήματος.

Οι κύριοι Κοντονής και Σαρακιώτης συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την επίλυση προβλημάτων όπως τα παραπάνω προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα