12/04/2017

Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ιωάννη Σαρακιώτη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στα πλαίσια συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε για τις προκλήσεις και τα διακυβεύματα του ευαίσθητου χώρου της Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται στη μέγγενη πολλαπλών ανοιχτών θεμάτων, όπως το προσφυγικό, η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, τα εσωτερικά προβλήματα στην ΠΓΔΜ, καθώς και η καθημερινή επιθετική ρητορική της τουρκικής και της αλβανικής ηγεσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίστηκε η επάρκεια και το υψηλό ηθικό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ σημειώθηκε η προσήλωση της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο και στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας.

Η χώρα μας, όπως υπογράμμισαν και οι δύο, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου με τις ένοπλες δυνάμεις να είναι ο εγγυητής του συγκεκριμένου ρόλου. Προς τούτο, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη η διατήρηση του αξιόμαχου, καθώς και του υψηλού φρονήματος των στελεχών.

Περαιτέρω, ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό αναφορικά με τα προβλήματα του Οικισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) στο Θεολόγο Φθιώτιδας. Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε διεξοδικά για τα εν λόγω προβλήματα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Προς την κατεύθυνση της διευθέτησης των χρονιζόντων προβλημάτων, αναμένεται σειρά πρωτοβουλιών κατά το επόμενο χρονικό διάστημα εκ μέρους του κ. Καμμένου σε συνεργασία με τον κ. Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα