12/04/2017

Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ιωάννη Σαρακιώτη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στα πλαίσια συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε για τις προκλήσεις και τα διακυβεύματα του ευαίσθητου χώρου της Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται στη μέγγενη πολλαπλών ανοιχτών θεμάτων, όπως το προσφυγικό, η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, τα εσωτερικά προβλήματα στην ΠΓΔΜ, καθώς και η καθημερινή επιθετική ρητορική της τουρκικής και της αλβανικής ηγεσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίστηκε η επάρκεια και το υψηλό ηθικό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ σημειώθηκε η προσήλωση της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο και στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας.

Η χώρα μας, όπως υπογράμμισαν και οι δύο, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου με τις ένοπλες δυνάμεις να είναι ο εγγυητής του συγκεκριμένου ρόλου. Προς τούτο, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη η διατήρηση του αξιόμαχου, καθώς και του υψηλού φρονήματος των στελεχών.

Περαιτέρω, ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό αναφορικά με τα προβλήματα του Οικισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) στο Θεολόγο Φθιώτιδας. Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε διεξοδικά για τα εν λόγω προβλήματα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Προς την κατεύθυνση της διευθέτησης των χρονιζόντων προβλημάτων, αναμένεται σειρά πρωτοβουλιών κατά το επόμενο χρονικό διάστημα εκ μέρους του κ. Καμμένου σε συνεργασία με τον κ. Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα