23/03/2017

Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο γραφείο της. Η συνάντηση είχε ως θέμα το χρονίζον πρόβλημα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών της Λαμίας αναφορικά με την πληρωμή Δημοτικού Φόρου 2% για την περίοδο 2003-2007 μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα εκείνης της περιόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων της περιόδου είχε αποφασίσει ομόφωνα την κατάργηση του εν λόγω φόρου. Ωστόσο, κατοπινή δημοτική αρχή αναίρεσε την απόφαση και επέβαλλε αναδρομικά το φόρο. Ανεξαρτήτου της νομικής βασιμότητας της απόφασης, το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των Επαγγελματιών, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε συγκεκριμένο οικονομικό προγραμματισμό, ο οποίος ανετράπη χωρίς δική τους ευθύνη.

Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα του Δήμου Λαμιέων δεν μπορούν να αγνοηθούν αλλά, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να αγνοηθεί και η βιωσιμότητα ενός κλάδου, ο οποίος έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, καθώς επίσης και ο δίκαιος χαρακτήρας του αιτήματος. Η επίλυση του ζητήματος θα σημάνει τη διαγραφή μέρους της εκκρεμότητας στα έσοδα του Δήμου και θα αποτρέψει την περαιτέρω επιβάρυνση των Επαγγελματιών.

Η Υφυπουργός έδειξε να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες επίλυσής του με σκοπό την προστασία του συγκεκριμένου ευαίσθητου κλάδου. Ο κ. Σαρακιώτης αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές του με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος, που ταλανίζει τους Επαγγελματίες της Λαμίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα