23/03/2017

Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο γραφείο της. Η συνάντηση είχε ως θέμα το χρονίζον πρόβλημα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών της Λαμίας αναφορικά με την πληρωμή Δημοτικού Φόρου 2% για την περίοδο 2003-2007 μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα εκείνης της περιόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων της περιόδου είχε αποφασίσει ομόφωνα την κατάργηση του εν λόγω φόρου. Ωστόσο, κατοπινή δημοτική αρχή αναίρεσε την απόφαση και επέβαλλε αναδρομικά το φόρο. Ανεξαρτήτου της νομικής βασιμότητας της απόφασης, το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των Επαγγελματιών, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε συγκεκριμένο οικονομικό προγραμματισμό, ο οποίος ανετράπη χωρίς δική τους ευθύνη.

Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα του Δήμου Λαμιέων δεν μπορούν να αγνοηθούν αλλά, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να αγνοηθεί και η βιωσιμότητα ενός κλάδου, ο οποίος έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, καθώς επίσης και ο δίκαιος χαρακτήρας του αιτήματος. Η επίλυση του ζητήματος θα σημάνει τη διαγραφή μέρους της εκκρεμότητας στα έσοδα του Δήμου και θα αποτρέψει την περαιτέρω επιβάρυνση των Επαγγελματιών.

Η Υφυπουργός έδειξε να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες επίλυσής του με σκοπό την προστασία του συγκεκριμένου ευαίσθητου κλάδου. Ο κ. Σαρακιώτης αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές του με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος, που ταλανίζει τους Επαγγελματίες της Λαμίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γ. Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Περιοδεία στην πόλη του Καρπενησίου και στην Π.Ε. Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Συντονιστής Τομεαρχών της Κ.Ο. και Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης για Ογκολογικό Κέντρο Νοσοκομείου Λαμίας: «Φοράμε τη “φανέλα” της Φθιώτιδας – Στηρίζουμε την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου»

Για το θέμα της επικείμενης ανέγερσης του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία, τοποθετείται μέσω δήλωσής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του...

Διαβάστε Περισσότερα