13/06/2019

Συνάντηση του Γιάννη Σαρακιώτη με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στα γραφεία του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Λ. κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης έθεσε στο Βουλευτή προβλήματα, θεσμικά αλλά και καθημερινότητας, που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κλάδος των δικηγόρων.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την πρόσφατη ψήφιση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα, με τους κυρίους Σαρακιώτη και Μακρυγιάννη να συμφωνούν ότι η εισαγωγή νέων κωδίκων μετά από σχεδόν 70 χρόνια αποτελούσε μια θεσμική αναγκαιότητα, καθώς και γύρω από τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της άμεσης εφαρμογής.

Όσον αφορά αυστηρά το τοπικό επίπεδο, συζητήθηκε και το θέμα της εκταμίευσης του ποσού των 600.000 ευρώ μόλις πριν μερικούς μήνες, με σκοπό την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, η οποία συνιστούσε ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δικηγόρους για το γόνιμο διάλογο και δεσμεύτηκαν από κοινού να διατηρήσουν το άριστο επίπεδο επικοινωνίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα