29/11/2023

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του επισημαίνει ότι είναι ζητούμενο η ασφάλεια των δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας. Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τις ακατάλληλες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθημερινά, την έλλειψη καθαριότητας και συντήρησής του καθώς και την απουσία αποτελεσματικής φύλαξης του κτιρίου. Το γεγονός της ανυπαρξίας φύλαξης σε συνδυασμό με την ύπαρξη σκαλωσιών περιμετρικά του κτιρίου προσδίδει μόνο μία ψευδεπίγραφη αίσθηση ότι επίκεινται εργασίες ανακαίνισής του, αλλά επί της ουσίας βοηθά διάφορους επιτήδειους να παρεισφρήσουν σε αυτό, επιτείνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας των εργαζομένων εντός του κτιρίου.  

Ένα επιπλέον στοιχείο το οποίο τονίζεται εμφατικά από πλευράς του Βουλευτή Φθιώτιδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εκείνο της σοβαρής υποστελέχωσης των υπηρεσιών το οποίο σε συνδυασμό με τα παραπάνω συνιστά έναν ακόμη παράγοντα επιβάρυνσης των δικαστικών υπαλλήλων καθώς εργάζονται ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ή τις ημέρες των αργιών. Στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνεται ότι, η υποστελέχωση για κάποιες από τις υπηρεσίες αγγίζει το ποσοστό της τάξεως του 50% σε σχέση με τις υφιστάμενες, κενές οργανικές θέσεις. Τέλος, στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θέτει υπ’ όψιν του αρμοδίου Υπουργού και την εκκρεμότητα της υποστελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αταλάντης, για την οποία και τον καλεί για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα