10/11/2021

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας αναδεικνύει στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος στη Φθιώτιδα σχετικά με τις αποζημιώσεις από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρει και η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας, παρά το ότι τον τελευταίο χρόνο οι εισφορές των αγροτών και των κτηνοτρόφων αυξήθηκαν, το επίπεδο της οικονομικής κάλυψης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα εξαιρετικής σφοδρότητας φυσικά φαινόμενα, δεν είναι αντίστοιχο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ελάχιστες οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί προς τους πληττόμενους επαγγελματίες, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Φθιώτιδας, σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν το προηγούμενο διάστημα. Συνεπώς, προκύπτει προβληματισμός για το κατά πόσο υφίσταται ο όρος της ανταποδοτικότητας σε ότι αφορά τις εισφορές, οι οποίες όπως αναφέρεται από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της περιοχής, οφείλουν επιτέλους να επιτελέσουν τον υπαρξιακό τους ρόλο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει:

«Η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας και οι διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της περιοχής, συνιστούν μια ακόμη απτή απόδειξη της έλλειψης επαφής των Κυβερνώντων με την πραγματικότητα. Ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος δε σταματά να έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις.

Πριν ήταν τα ακραία φυσικά φαινόμενα που οδήγησαν σε καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας, ενώ σήμερα εξαιτίας της μη έγκαιρης ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς της Κυβέρνησης, προς το σκοπό της συγκράτησης των δυσμενών επιπτώσεων της, αντιμετωπίζουν χωρίς καμία στήριξη την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρακολουθεί απαθές τη συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, ανίκανο να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί του.»

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εδώ την επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα