19/01/2024

Την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών της Κυρτώνης ζητά ο Σαρακιώτης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Να εξετάσει το ζήτημα της αποζημίωσης των βαμβακοπαραγωγών της Κυρτώνης ζητά ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασής του.

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο σχετικού υπομνήματος των βαμβακοπαραγωγών της Τοπικής Κοινότητας της Κυρτώνης, κανένας παραγωγός, καλλιεργητής βάμβακος της περιοχής δεν υπέβαλλε αίτηση στον ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου να αποζημιωθεί για την απώλεια παραγωγής του από την καλλιέργεια βάμβακος εξαιτίας των υπερβολικών βροχοπτώσεων του Σεπτεμβρίου 2023, εξαιτίας της έλλειψης σχετικής ενημέρωσης για την υποβολή δηλώσεων ζημίας. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν αυτό συνέβη γιατί η Κυρτώνη ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λοκρών ενώ τα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται με βαμβάκι βρίσκονται στην Κωπαΐδα και στα διοικητικά όρια του Δήμου Ορχομενού της όμορης Π.Ε. Βοιωτίας.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρει:

«Είναι πανθομολογούμενο ότι, ο πρωτογενής τομέας συνολικά, βιώνει τα τελευταία χρόνια, με ασύμμετρο τρόπο τις οδυνηρές για το εισόδημα των αγροτών αλλά και των λοιπών επαγγελματιών του κλάδου, συνέπειες της κλιματικής κρίσης, των πληθωριστικών πιέσεων και του υψηλού κόστους παραγωγής. Αυτό θα όφειλε να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τον διοικητικό μηχανισμό, προκειμένου με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο να προβαίνει στην αναγκαία, διεξοδική ενημέρωση ούτως ώστε οι παραγωγοί της περιοχής μας, να μην αδικούνται και κατ’ επέκταση να μην στερούνται των ζωτικής σημασίας αποζημιώσεων για την επούλωση της ζημίας που υπέστησαν».

Διαβάστε εδώ την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γιάννη Σαρακιώτη, στην οποία επισυνάπτεται σχετικό υπόμνημα των βαμβακοπαραγωγών της Τοπικής Κοινότητας Κυρτώνης.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα