24/07/2023

Τις αδικίες εις βάρος των αγροτών της Λοκρίδας ανέδειξε με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τις διαμαρτυρίες του Αγροτικού Γεωργικού Ελαιοκομικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μαρτίνου έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης την άμεση επίλυση του προβλήματος των αδικιών στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως επισημαίνεται εντός της επιστολής του Συνεταιρισμού, στην τελευταία εκκαθάριση πληρωμών 7/7/2023, και αφού περίμεναν την εξόφληση των Μέτρων ΠΑΑ 10 και 11, οι αγρότες του Μαρτίνου, της Μαλεσίνας, της Αταλάντης και άλλων περιοχών, διαπίστωσαν ότι ήταν «χρεωμένοι με το ποσό της προκαταβολής τους»! Η αιτία αφορούσε λάθος, το οποίο ο Συνεταιρισμός έχει αναφέρει και πάλι προ περίπου ενός έτους και είχε λάβει υποσχέσεις για τη διόρθωσή του. Συγκεκριμένα, υπάρχουν καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, τα οποία χαρακτηρίζονται δασικά από το Εθνικό Κτηματολόγιο και έχουν πραγματοποιηθεί αντιρρήσεις δασικών χαρτών από τους παραγωγούς. Ωστόσο, χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι ενστάσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στις πληρωμές επαναλαμβάνοντας την ίδια λανθασμένη πρακτική.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμών σε πρώτες ύλες (αγροτικά εφόδια, λιπάσματα και ζωοτροφές), στην κυβερνητική αδιαφορία να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, έρχεται να προστεθεί η αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ανταποκριθεί με αξιοπιστία και ταχύτητα στις υποχρεώσεις του. Οι αγρότες της Λοκρίδας βρέθηκαν χρεωμένοι με το ποσό της προκαταβολής τους, αντί να εξοφληθούν για τα Μέτρα ΠΑΑ 10 και 11, τη στιγμή που είχαν λάβει υποσχέσεις για τη διόρθωση της αστοχίας στο μηχανισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ και ενώ οι ενστάσεις για τις αντιρρήσεις δασικών χαρτών δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί. Μάλιστα, σε αυτά προστίθεται και η διαμαρτυρία σύμφωνα με την οποία νέοι αγρότες δεν έλαβαν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, διότι ποσοστό των αγροτεμαχίων τους θεωρήθηκε “δασικό”. Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να κατανοήσει ότι η ύπαιθρος χρειάζεται μέτρα ανάσχεσης του κύματος ερήμωσής της».

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτη και εδώ την επιστολή του Αγροτικού Γεωργικού Ελαιοκομικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μαρτίνου.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα