29/09/2021

«Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποζημίωση των φυστικοπαραγωγών της Φθιώτιδας έφεραν στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης και ο Στ. Αραχωβίτης»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και ο Βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, αναφορικά με τη χαρακτηριστική κωλυσιεργία του Υπουργείου στο ζήτημα της αποζημίωσης των φυστικοπαραγωγών της Φθιώτιδας μετά τον παγετό του περασμένου Απριλίου.

Σύμφωνα με τους δύο Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν υπάρχει «πολυτέλεια καθυστερήσεων», καθώς ο πρωτογενής τομέας καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το αρνητικό αποτύπωμα της πανδημίας στην αγορά, όσο και τα δραματικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Με αυτά τα δεδομένα, η προσθήκη ακόμη ενός εμποδίου, αυτού της κυβερνητικής ολιγωρίας, θα συνιστούσε τη «χαριστική βολή» στον αγροτικό κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστούν οι φυστικοπαραγωγοί της Φθιώτιδας, κλάδος ο οποίος έχει πληγεί εδώ και μήνες με σφοδρό τρόπο.

Όπως επισημαίνουν οι κύριοι Σαρακιώτης και Αραχωβίτης, οι φυστικοπαραγωγοί της Φθιώτιδας «έχουν εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τον ΕΛ.Γ.Α., ώστε να λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Εντούτοις, μέχρι σήμερα, δεν έχουν λάβει ουδεμία ενίσχυση ως αντιστάθμισμα των ζημιών τις οποίες υπέστησαν». Γι’ αυτό το λόγο, οι Βουλευτές απευθύνουν έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει επιτέλους σε πράξεις και να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή συνταγή των υποσχέσεων, ενισχύοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο κρίσιμο κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για το διπλό εορτασμό της Λαμίας: «Τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης – Εγρήγορση απέναντι στις ακραίες συμπεριφορές»

Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καθώς και μνήμης του Πολιούχου της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά θα παρευρεθεί ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

«Στην Έκθεση “Beyond 4.0” στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Έρευνας και Καινοτομίας “Beyond 4.0” βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα