27/11/2022

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι, η επιχείρηση της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον ΕΛΑΣ, τον ΕΔΕΣ και των συμμαχικών δυνάμεων αποστέλλει ένα διαχρονικό μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης και ομόνοιας, αποτελώντας την κορυφαία στιγμή της Εθνικής Αντίστασης, ενώ παρακάτω ακολουθεί το μήνυμα του.

«Συναντιόμαστε σήμερα στον ηρωικό Γοργοπόταμο, 80 χρόνια μετά το σημαντικότερο και εμβληματικότερο σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Ελλάδα. 80 χρόνια μετά από μια πράξη απαράμιλλης γενναιότητας, η οποία απέκοψε τον εφοδιασμό των γερμανικών στρατευμάτων στη Νότια Ελλάδα και στη Βόρεια Αφρική, συντελώντας καθοριστικά στη συμμαχική νίκη κατά του ναζισμού.

Όμως, δεν ήταν μόνο η στρατηγική σημασία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, που μας ωθεί να τιμούμε τους αγωνιστές και να μνημονεύουμε με θαυμασμό έως και σήμερα το γεγονός. Η εν λόγω επιχείρηση του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και των συμμαχικών δυνάμεων αποστέλλει ένα διαχρονικό μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης και ομόνοιας, συνιστώντας την κορυφαία στιγμή της Εθνικής Αντίστασης, γεμίζοντας όλους μας με εθνική υπερηφάνεια. Η Αντίσταση κατά των κατοχικών δυνάμεων ήταν μακρά και επίμονη, γεμάτη θυσίες και υψηλό φόρο αίματος και η επιχείρηση της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου του 1942 στον Γοργοπόταμο έμελλε να καταστεί το μνημείο της, το παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές, η απόδειξη ότι η πίστη στον κοινό σκοπό της Ελευθερίας και των δημοκρατικών αρχών πάντοτε νικούν το σκότος και τη διχόνοια.

Είναι αυτοί οι λόγοι, που ο Γοργοπόταμος προκάλεσε τον απέραντο θαυμασμό της κατεχόμενης Ευρώπης, στην οποία δεν είχε πνεύσει ακόμη το 1942 ο άνεμος της ελευθερίας. Είναι αυτοί οι λόγοι, που το μήνυμα του Άρη Βελουχιώτη αλλά και του Ναπολέοντα Ζέρβα για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των λαϊκών κεκτημένων, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο έως τις μέρες μας. Σε μια περίοδο, που δυστυχώς δίνονται υπόγειες μάχες για την επιστροφή των διαχωριστικών γραμμών και το αίτημα για Δημοκρατία ταυτίζεται από κάποιους με «ιδεολογική εμμονή», οφείλουμε άπαντες να αποσαφηνίσουμε τη θέση μας υπέρ μιας κυρίαρχης Ελλάδας, η οποία υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαιά της έναντι εξωτερικών απειλών και παράλληλα, προστατεύει αποτελεσματικά την εσωτερική συγκρότησή της, τους θεσμούς και την πολιτειακή λειτουργία του κράτους. Μιας Ελλάδας ελεύθερης και δημοκρατικής, όπως μας την παρέδωσαν οι ηρωικοί αγωνιστές του Γοργοποτάμου.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτσης και Σαρακιώτης για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ: «Αποστολή εξετελέσθη»

Στη δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν η Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Τρία και πλέον χρόνια, πήρε στους “οδηγούς” της “ανάπτυξης”, να επιτύχουν αυτά που επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν δεδομένα»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαναφορά καθημερινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Αδιαφανείς αποφάσεις της Κυβέρνησης με θύμα την ερευνητική κοινότητα της χώρας»

Τις διαμαρτυρίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) σχετικά με την προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για την...

Διαβάστε Περισσότερα