11/09/2023

Το μήνυμα του Γ. Σαρακιώτη για τη νέα σχολική χρονιά

Το μήνυμα του με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος βρέθηκε την πρώτη ημέρα του καθιερωμένου Αγιασμού σε σχολικές μονάδες της Αταλάντης. Στο μήνυμα του αναφέρει τα εξής:

«Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται εν τω μέσω μίας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας για πολλές περιοχές της χώρας μας που μετρούν τις πληγές τους από τις φονικές πλημμύρες, με μία εξ αυτών να είναι και η Φθιώτιδα. Μία συγκυρία που όμως δεν κατακλύζεται μόνο από τα λασπόνερα που έχουν πνίξει το βιός, τον μόχθο πολλών ετών και τα όνειρα συμπολιτών μας, αλλά στιγματίζεται από το αξιακό τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει.
Το δημόσιο σχολείο, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης και η ελληνική οικογένεια, ξεκινούν σήμερα έναν ακόμη αγώνα προετοιμασίας των πολιτών του αύριο. Συνεχίζοντας την άοκνη και εργώδη προσπάθεια διαμόρφωσης της νοοτροπίας και της σφυρηλάτησης των χαρακτήρων των αυριανών πολιτών που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας, και τη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στην απεμπλοκή από το αξιακό τέλμα.
Το δημόσιο σχολείο αποτελεί τον θύλακα της ουσιαστικής μόρφωσης, της διεύρυνσης της γνώσης, της καλλιέργειας των παιδιών μας και ένα από τα βασικότερα κύτταρα επώασης της δημιουργικότητας. Όμως, όσο μεγάλες κι αν είναι οι τωρινές προκλήσεις, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των οικογενειών, αλλά και τη μέριμνα όλων, τα παιδιά μας θα τρέχουν με όνειρα και προσδοκίες προς το μέλλον. Εύχομαι στους μαθητές, τις οικογένειες τους, τους εκπαιδευτικούς, δύναμη, υπομονή και καλή σχολική χρονιά.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα