31/12/2021

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Γιάννη Σαρακιώτη για το 2022

«Αφήνουμε πίσω μας μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Μία χρονιά, κατά την οποία συνεχίστηκαν να συντελούνται μεγάλες και βίαιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας, στην εργασία μας, στη ζωή των παιδιών μας. Με στερήσεις και δραματικές απώλειες.

Αφήνουμε πίσω μας, μία χρονιά, η οποία έπρεπε να μας έχει διδάξει πολλά, προκειμένου να οικοδομήσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Με πρόταγμα την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή και την άμβλυνση των πολύπλευρων ανισοτήτων. Μέσα από την επένδυση και την πίστη στη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος, την επιστημονική έρευνα και τη συμπεριληπτική – βιώσιμη Ανάπτυξη.

Δυστυχώς, αντί αυτά να αποτελούν ήδη κτήμα μας και να έχει εκκινήσει, η προσπάθεια ουσιαστικής ανάκαμψης της χώρας, η τροχιά της υποβάθμισης συνεχίζεται. Υποβάθμιση που παρά τον καταιγισμό της επικοινωνίας, αντανακλάται και στη Φθιώτιδα. Με κρίσιμες υποδομές να παραμένουν αδρανείς, με δομές υψηλής υγειονομικής και κοινωνικής σημασίας να παραμένουν αναξιοποίητες, με υγειονομικούς να βρίσκονται επί σειρά μηνών στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με το βιός και τις περιουσίες των πολιτών να παραδίδονται στη μήνη ακόμη και ήπιων φυσικών φαινομένων, με χιλιάδες εργαζόμενους να συνεχίζουν να ζουν στο φάσμα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, με ανεπαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και με επιχειρηματίες που δε γνωρίζουν αν θα κατορθώσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους την επόμενη ημέρα.

Τη χρονιά που πέρασε όλοι εκείνοι, αληθινοί πρωταγωνιστές στη μάχη μίας κοινωνίας να κρατηθεί όρθια αφέθηκαν μόνοι. Μόνοι απέναντι στην πανδημία, μόνοι απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της, μόνοι απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μόνοι απέναντι σε όλα.

Το 2022 ξεκινά με μεγάλες προκλήσεις για την πατρίδα μας. Όχι μόνο σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την άμβλυνση των συνεχώς διογκούμενων κοινωνικό-οικονομικών ανισοτήτων.

Με τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης βαδίζουμε προς τη νέα αρχή που έχουμε ανάγκη, τη νέα αρχή που μας αξίζει, τη νέα αρχή με την κοινωνία και τον πολίτη στην πρώτη γραμμή. Καλή χρονιά σε όλες και όλους.»

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης: «Οι Έλληνες επιστήμονες επιβεβαιώνουν τη λαθροχειρία της Κυβέρνησης όσον αφορά τις δαπάνες για την έρευνα»

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η πρόσφατη αναφορά της κας Βίκυς Κεφαλά, Μέλους του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου InvestEU αναφορικά με το ποσοστό της έντασης των δαπανών σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία, στο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Πρωταθλητές στην ακρίβεια με σφραγίδα Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης περί του δικαίου ανταγωνισμού τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης. Αναφερόμενος στα ζητήματα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Αδ. Γεωργιάδη: «Οι πολίτες σας περιμένουν για μια σέλφι με τους λογαριασμούς ρεύματος στα χέρια, κ. Υπουργέ!»

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιχειρηματίας που πλήρωνε κάθε μήνα 2.000 ευρώ για φυσικό αέριο, πλήρωσε 8.000 ευρώ τον ένα μήνα και 12.000 τον επόμενο. Μπορείτε να βγάλετε και με αυτόν τον άνθρωπο μία selfie, κ. Υπουργέ. Σας περιμένει!», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά...

Διαβάστε Περισσότερα