31/12/2021

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Γιάννη Σαρακιώτη για το 2022

«Αφήνουμε πίσω μας μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Μία χρονιά, κατά την οποία συνεχίστηκαν να συντελούνται μεγάλες και βίαιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας, στην εργασία μας, στη ζωή των παιδιών μας. Με στερήσεις και δραματικές απώλειες.

Αφήνουμε πίσω μας, μία χρονιά, η οποία έπρεπε να μας έχει διδάξει πολλά, προκειμένου να οικοδομήσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Με πρόταγμα την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή και την άμβλυνση των πολύπλευρων ανισοτήτων. Μέσα από την επένδυση και την πίστη στη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος, την επιστημονική έρευνα και τη συμπεριληπτική – βιώσιμη Ανάπτυξη.

Δυστυχώς, αντί αυτά να αποτελούν ήδη κτήμα μας και να έχει εκκινήσει, η προσπάθεια ουσιαστικής ανάκαμψης της χώρας, η τροχιά της υποβάθμισης συνεχίζεται. Υποβάθμιση που παρά τον καταιγισμό της επικοινωνίας, αντανακλάται και στη Φθιώτιδα. Με κρίσιμες υποδομές να παραμένουν αδρανείς, με δομές υψηλής υγειονομικής και κοινωνικής σημασίας να παραμένουν αναξιοποίητες, με υγειονομικούς να βρίσκονται επί σειρά μηνών στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με το βιός και τις περιουσίες των πολιτών να παραδίδονται στη μήνη ακόμη και ήπιων φυσικών φαινομένων, με χιλιάδες εργαζόμενους να συνεχίζουν να ζουν στο φάσμα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, με ανεπαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και με επιχειρηματίες που δε γνωρίζουν αν θα κατορθώσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους την επόμενη ημέρα.

Τη χρονιά που πέρασε όλοι εκείνοι, αληθινοί πρωταγωνιστές στη μάχη μίας κοινωνίας να κρατηθεί όρθια αφέθηκαν μόνοι. Μόνοι απέναντι στην πανδημία, μόνοι απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της, μόνοι απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μόνοι απέναντι σε όλα.

Το 2022 ξεκινά με μεγάλες προκλήσεις για την πατρίδα μας. Όχι μόνο σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την άμβλυνση των συνεχώς διογκούμενων κοινωνικό-οικονομικών ανισοτήτων.

Με τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης βαδίζουμε προς τη νέα αρχή που έχουμε ανάγκη, τη νέα αρχή που μας αξίζει, τη νέα αρχή με την κοινωνία και τον πολίτη στην πρώτη γραμμή. Καλή χρονιά σε όλες και όλους.»

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα