09/12/2020

Χ. Μαμουλάκης – Γ. Σαρακιώτης: “Αποκλείουν τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης από τα Κέντρα Καινοτομίας”

Κοινή δήλωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη, αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Γιάννη Σαρακιώτη, αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Έρευνας & Καινοτομίας:

«Το ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την πολιτική της με προχειρότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της την πραγματικότητα, είναι γεγονός. Το ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να αποκλείσει τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης από τον σχεδιασμό για τα Κέντρα Καινοτομίας και τα Τεχνολογικά Πάρκα που αναφέρονται ως απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης στην περιβόητη «Έκθεση Πισσαρίδη», ξεπερνά κάθε όριο.

​Είναι αδιανόητο η Κρήτη, η μόνη Περιφέρεια της χώρας που θεωρείται «Περιφέρεια Ισχυρής Καινοτομίας» σύμφωνα με τους δείκτες της ΕΕ, με κορυφαία Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα που έχουν κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, να αποκλείεται από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, αποτελούν ένα ζωντανό και εξαιρετικά δραστήριο ερευνητικό οικοσύστημα, το οποίο έχει αναπτύξει ήδη εντυπωσιακές συνεργασίες. Η συνεισφορά τους σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, μπορεί να επιφέρει καταλυτικά αποτελέσματα, σε πολλούς τομείς. Γι’ αυτό και είναι απαράδεκτο να περιθωριοποιούνται από την ίδια την Ελληνική Πολιτεία.

Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να μην διανοηθεί καν, να μην συμπεριλάβει τα Πανεπιστημιακά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της Καινοτομίας για την χώρα μας. Να λειτουργήσει με αξιοκρατία και αντικειμενικότητα, όσο δύσκολο κι αν της είναι αυτό. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει απέναντι στην ιστορία, το κύρος, αλλά και την προοπτική των Ιδρυμάτων της Κρήτης».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα