26/03/2019

Όταν η Ν.Δ. στερεύει από επιχειρήματα, καταφεύγει στη Βενεζουέλα

Στην εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. «Άλλη διάσταση» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Αναφορικά με τον εκλογικό στόχο του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Στόχος μας είναι η νίκη για να συνεχίσει η επιτυχής πορεία της Ευρωομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Να θυμίσω ότι οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν πριν λίγο διάστημα για το 12ωρο για τους αυτοκινητιστές, το οποίο καταψήφισε η Ευρωομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Στα σχόλια περί Βενεζουέλας της εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής ανέφερε σε δεικτικό ύφος:

«Προσωπικά σε εμένα δεν έχει έρθει κάποιος πολίτης της Φθιώτιδας να μου αναφέρει για τα προβλήματα, που υπάρχουν στη Βενεζουέλα. Όταν η Ν.Δ. στερεύει από επιχειρήματα, καταφεύγει στη Βενεζουέλα».

Όσον αφορά την προσπάθεια επαναθεμελίωσης του κοινωνικού κράτους, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Μετά την αποτροπή της μείωσης των συντάξεων, που συνιστά επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ανακύψει η μεγάλη πρόκληση της ρύθμισης των 120 δόσεων και να είστε βέβαιοι ότι και αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την απραξία της κυβέρνησης της Ν.Δ. επί συγκεκριμένων ζητημάτων:

«Πότε νομοθέτησε κάποιο μηχανισμό για τους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες; Προσωπικά θυμάμαι μόνο το νόμο του κ. Δένδια, στον οποίο υπήχθησαν τρεις επιχειρήσεις! Στο νόμο της σημερινής κυβέρνησης του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν υπαχθεί 2.000 επιχειρήσεις. Ξεχνούν ότι, το 2012, τα κόκκινα δάνεια ανέρχονταν στα 54 δις ευρώ, ενώ στα τέλη του 2014 αυξήθηκαν στα 98 δις; Ποιες ήταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες τους για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος; Αυτούς, που κατέστρεψαν, ας μην τους επικαλούνται».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε ορισμένα – δυστυχώς ρητορικά – ερωτήματα με αφορμή φαινόμενα αναλγησίας των διωκτικών αρχών:

«Αν η 90χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη λεγόταν «Πέτρος Μαντούβαλος», καταδικασμένος σε 13 χρόνια ή «Νίκος Γεωργιάδης», ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικα, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση ή θα είχε τη θαλπωρή των ΜΜΕ και όλων εκείνων που στηρίζουν τους καταδικασμένους φίλους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας στάθηκε στην καταστροφολογική κριτική της Ν.Δ. τονίζοντας:

«Διαβάζω στο έγκριτο διεθνές περιοδικό Forbes’ ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι το καλύτερο στην Ευρώπη για το 2019. Επίσης, πληροφορούμαι ότι η χώρα μας, στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, το 2013 βρισκόταν στην 96η θέση και πλέον βρίσκεται στην 57η. Οι εξαγωγές καταγράφουν ρεκόρ, ο τουρισμός σημειώνει ιστορικό υψηλό, η ανεργία έχει περιοριστεί κατά 10 μονάδες. Αν θυμούνται το 2014 και μιλούν περί καταστροφής, τους ενημερώνω ότι ζούμε στο 2019 και η χώρα αλλάζει σελίδα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Νέα ερώτηση Σαρακιώτη για το Νοσοκομείο Λαμίας – Παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη για τα προβλήματα

Για ακόμη μία φορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης προς...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για απόφαση Διοικητικής Ολομέλειας Αρείου Πάγου: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά αιτία προβληματισμού και όχι ευκαιρία υπεκφυγών»

Σε δήλωση, με αφορμή το δελτίο τύπου της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Φωνάζουμε για Δικαιοσύνη και Αλήθεια»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και της Ευρωομάδας “The Left”, Κώστα Αρβανίτη, την Τετάρτη 14/02/2024, η οποία και έδωσε βήμα στους Μαρία Καρυστιανού, Παύλο Ασλανίδη,...

Διαβάστε Περισσότερα