22/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κ.α. τοποθετήθηκε στις 19/6, στη ραδιοφωνική συχνότητα ERT OPEN 106.7, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία και το εσωτερικό ακροατήριο. Είναι ένα από τα λάθη, στα οποία συχνά πέφτει η σημερινή κυβέρνηση.”

“Η Τουρκία σήμερα έχει πληγεί και η ίδια οικονομικά. Άρα, αν δεν την πιέσουμε στον οικονομικό τομέα μέσω των κυρώσεων που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης είχαν επιτύχει την επιβολή τους, κάνουμε πισωγυρίσματα. Έχουμε έναν άσσο στο μανίκι μας και τον έχουμε αφήσει σε αδράνεια.”

“Ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών ήταν κάποιος υψηλά στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος. Στην προηγούμενη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, είχαμε εξωτερική πολιτική, η οποία βασιζόταν στην ενέργεια και στη δράση και όχι στην αδράνεια.”

“Μιλώντας σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Πρωθυπουργός ομνύει για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και προσπαθεί να επαναλειτουργήσει. Στο εσωτερικό, όμως, βλέπουμε μια άλλη στάση κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν πήρε αρκετά επί της συμφωνίας για το προσφυγικό.”

“Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι είμαστε “προβλέψιμοι σύμμαχοι”. Δεν πρέπει να στοιχίζεσαι πίσω από καμία χώρα. Ο μόνος στόχος, που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε, είναι η εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να έχουμε συμμαχίες και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία και με την Κίνα και με άλλους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στο documentonews: Έχουν οι Καραμανλής, Καραγιάννης και Τριαντόπουλος το θάρρος να πράξουν ότι ο Σπίρτζης;

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες των υπαιτίων και οι σκοτεινές πτυχές αυτού του τραγικού...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Όσο και να συγκαλύπτετε τους Υπουργούς σας, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με το Γιώργο Σιαδήμα και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με βασικό θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη επιχείρηση...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Μητσοτάκης-Καραμανλής-Τριαντόπουλος απουσίαζαν από τη συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη – Πρωτοφανής έλλειψη ενσυναίσθησης!”

Στην τηλεοπτική συχνότητα του Action 24 και την εκπομπή Πρωινή Ζώνη, είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα