18/01/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης δήλωσε πως απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή δήλωση στην οποία προέβησαν οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η γενική φιλοσοφία της Κυβέρνησης συνοψίζεται στο πως θα ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Και η νέα διάταξη για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές είναι ενδεικτική.

Την περίοδο των μνημονίων υπήρξε έντονη πίεση από πλευράς των δανειστών ώστε να οδηγηθούμε σε πλήρη απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Σήμερα βιώνουμε μνημονιακές καταστάσεις, χωρίς να έχουμε μνημόνιο.

Το πρώτιστο πρόβλημα σήμερα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και γι’ αυτό, πρέπει να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσω και της ρύθμισης των οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με κουρέμα και του βασικού κεφαλαίου.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε “κουρέψει” χρέη προς το Δημόσιο σε δύο περιπτώσεις. Προς τους ανασφάλιστους, οι οποίοι μεταξύ 2012-15 είχαν προστρέξει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να κάνουν κάποια επέμβαση και δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά και στην περίπτωση του επανυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω του οποίου “κουρεύτηκαν” οι ασφαλιστικές εισφορές και ανάσανε μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο Κόκκινο: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βιώνουν την απόλυτη κοροϊδία και εξαπάτηση»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα «Στο Κόκκινο 105.5» είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Π.Ε. Φθιώτιδας και Συντονιστής Ε.Π.Ε.Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στο documentonews: Έχουν οι Καραμανλής, Καραγιάννης και Τριαντόπουλος το θάρρος να πράξουν ότι ο Σπίρτζης;

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες των υπαιτίων και οι σκοτεινές πτυχές αυτού του τραγικού...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Όσο και να συγκαλύπτετε τους Υπουργούς σας, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με το Γιώργο Σιαδήμα και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με βασικό θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη επιχείρηση...

Διαβάστε Περισσότερα