29/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η ΝΔ, τη στιγμή που το νικέλιο καταγράφει ιστορικά υψηλές τιμές, αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απαξιώνει το εργοστάσιο, απολύει τους εργαζομένους και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο.

Όσο η ΛΑΡΚΟ βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία και δούλευαν και τα 5 καμίνια, η επάρκεια του γαιάνθρακα ήταν για 15 ημέρες. Από τις αρχές του 2022, λειτουργεί μόνο 1 καμίνι, αλλά το απόθεμα γαιάνθρακα είναι για 6 μήνες! Ενώ υπολειτουργεί το εργοστάσιο ο Ειδικός Διαχειριστής παραγγέλνει υπέρογκες ποσότητες. Πλέον μεγάλες ποσότητες μεταφέρονται στο λιμάνι στη Λάρυμνα και ουδείς γνωρίζει που πωλούνται.

Για ποιο λόγο άλλαξε ο προμηθευτής μετά από χρόνια συνεργασίας και μάλιστα, χωρίς την αναγκαία τεχνική τεκμηρίωση από τους μηχανικούς της εταιρείας; Το γαιάνθρακα, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η ΛΑΡΚΟ τον αγόραζε 56 ευρώ/τόνο, ενώ σήμερα τον αγοράζει 323 ευρώ/τόνο. Ο Διαχειριστής αγοράζει τεράστιες ποσότητες χωρίς λόγο, με περίεργες διαδικασίες, τις πωλεί πλέον με άγνωστο τίμημα και σήμερα του παραχωρείται και ασυλία μέσω τροπολογίας, που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή!

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει ο ίδιος για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις, μιας και φρόντισε, μόλις ανέλαβε την Κυβέρνηση, να αποκτήσει όλες τις αρμοδιότητες εποπτείας της ΕΥΠ. Είναι ζήτημα διαφάνειας και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα