02/02/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Και με τη δημιουργία και με την κατάργηση δε γίνεται»

Την άποψη του για την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία τριάντα επτά (37) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη χώρα, εκ των οποίων τέσσερα (4) βρίσκονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ένα (1) εξ αυτών στην πόλη της Λαμίας, αλλά και την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσε στο φύλλο της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 της εφημερίδας “Η Ώρα της Φωκίδας“, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η σύντομη τοποθέτηση του.  

“Κα Γιαννούλη, δηλώνω αταλάντευτα υπέρ της προοπτικής ίδρυσης ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Ερευνητικών Κέντρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Οι προϋποθέσεις αυτές άλλωστε ετέθησαν επί ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το άρθρο 34 του Ν. 4589/2019, όπου σύμφωνα και με τη διάταξη έπρεπε μέχρι τις 31-12-2020 να υπάρξουν από το αρμόδιο όργανο και οι σχετικές εισηγήσεις προς την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα ορίζονταν ότι, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Συνεπώς, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η θέση και η επιδίωξη για συνεπή υποστήριξη της παραπάνω συλλογικής διεκδίκησης. Συλλογική διεκδίκηση η οποία εναρμονίζεται κατ’ απόλυτο τρόπο και με τις απόψεις των εκπροσώπων του Α’ και Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες και αγνοήθηκαν προσφάτως.

Αυτή η διάταξη με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο καταργήθηκε (άρθρο 63, εδ. ι του Ν. 4653/2020) και τώρα απομένει να δούμε πως η εφαρμογή διατάξεων του νέου νόμου θα εξυπηρετήσει το πρόταγμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

Η εφαρμογή του νέου νόμου θα διαλευκάνει το θολό τοπίο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες τοποθετήσεις Βουλευτών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Στελεχών που από τη μία δηλώνουν υπέρ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και από την άλλη ψηφίζουν για την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων (4) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Στερεά Ελλάδα. Στελεχών που σήμερα «πωλούν οράματα», λησμονώντας ότι η παράταξη τους είναι εκείνη που τα στέρησε από την περιοχή μας με την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Κλείνει το Ειρηνοδικείο της Αταλάντης. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Το 2023 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα