15/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Με Κυβέρνηση Ν.Δ. η νέα “βαριά βιομηχανία” μας θα είναι τα πρόστιμα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη Μαρία Τσατζαλή (15/01) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Είναι τουλάχιστον μακάβριο να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε με 5.500 νεκρούς. Κατά το πρώτο lockdown, σταθήκαμε στο πλευρό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όμως, μαζί με ειδικούς επιστήμονες, καταθέσαμε και προτάσεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και από αυτές δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, προκειμένου να δει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει και πως λαμβάνονται οι αποφάσεις; Υπάρχουν πολιτικές πιέσεις κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων; Ουδείς αμφισβητεί τους επιστήμονες, αλλά δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις και να ενδύονται “επιστημονικό μανδύα“.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του συμπολιτευόμενου τύπου: “4/5 συνανθρώπους μας έχασαν τη ζωή τους εκτός Μ.Ε.Θ.“. Θα πρέπει να χειροκροτήσουμε, που ο κ. Πέτσας μας έλεγε ότι αν φτιάχναμε περισσότερες κλίνες Μ.Ε.Θ., θα πετούσαμε τα χρήματά μας; Χάθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας εκτός Μ.Ε.Θ. και θα πρέπει να επικροτήσουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για τη μη στήριξη του Ε.Σ.Υ.;

Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι “θα αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία με την αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ” και καταχειροκροτήθηκε από τους Βουλευτές της Ν.Δ.. Ο κόσμος ζει με 534 ευρώ και το πρόστιμο θα είναι 500; Οι Βουλευτές της Ν.Δ. δε χειροκρότησαν για κάποιο μέτρο στήριξης των πολιτών, αλλά για την αύξηση του προστίμου. Αντί του τουρισμού, με Κυβέρνηση Ν.Δ. η νέα “βαριά βιομηχανία” μας θα είναι τα πρόστιμα.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι απέναντι στην Υπουργό Παιδείας. Προσωπικά, το 2001 όταν πέρασα στη Νομική Αθηνών, φοβόμουν μόνο αν μου πέσει κανένας σοβάς στο κεφάλι γιατί κάναμε μάθημα σε ετοιμόρροπο κτίριο. Χρειάζονται καθηγητές, χρειάζονται υποδομές, δε χρειάζεται επιπρόσθετη αστυνόμευση.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στο documentonews: Έχουν οι Καραμανλής, Καραγιάννης και Τριαντόπουλος το θάρρος να πράξουν ότι ο Σπίρτζης;

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες των υπαιτίων και οι σκοτεινές πτυχές αυτού του τραγικού...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Όσο και να συγκαλύπτετε τους Υπουργούς σας, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με το Γιώργο Σιαδήμα και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με βασικό θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη επιχείρηση...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Μητσοτάκης-Καραμανλής-Τριαντόπουλος απουσίαζαν από τη συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη – Πρωτοφανής έλλειψη ενσυναίσθησης!”

Στην τηλεοπτική συχνότητα του Action 24 και την εκπομπή Πρωινή Ζώνη, είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα