02/04/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Με 1 εκατ. ανέργους σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για μόλις 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε 6 χρόνια !”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (16/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Με μπαράζ δηλώσεων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί πλέον να ρίξει το βάρος των ευθυνών στην Επιτροπή Λοιμοξιολόγων. Λέει ότι είναι “υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων, αλλά κάποιοι επιστήμονες δυσανασχετούν”. Αφού χρησιμοποίησαν τους επιστήμονες το προηγούμενο διάστημα, τώρα τους στοχοποιούν και τους πετούν σαν “στυμμένες λεμονόκουπες”, βορά σε μια κοινωνία η οποία πλέον δεν αντέχει τα παράλογα μέτρα της Κυβέρνησης

Στο Γ.Ν. Λαμίας δημιουργήθηκαν 7 νέες κλίνες Μ.Ε.Θ., δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, αλλά δε λειτουργούν γιατί η Κυβέρνηση δεν προέβη στην πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών. Καλά τα κρεβάτια, καλοί οι αναπνευστήρες, αλλά μόνα τους δε δουλεύουν. Χρειάζονται άνθρωποι, χρειάζονται γιατροί. Έχουμε φθάσει στο σημείο οι ασθενείς από τη Φθιώτιδα να μεταφέρονται στο Βόλο και στη Λάρισα. Το φωνάζουμε επί 1 χρόνο, αλλά η Κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες και τις συνέπειες τις βιώνουμε σήμερα.”

“Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δείξαμε από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες. Αυτοί, που τους εργαλειοποίησαν, ήταν οι κυβερνώντες. Από το Σεπτέμβρη ζητούμε διαρκώς, με ερωτήσεις στη Βουλή και με τοποθετήσεις του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα τα πρακτικά της Επιτροπής των Ειδικών, αλλά η Κυβέρνηση τα κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν έχουμε καμία πρόσβαση στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα.”

“Εξαιτίας της μη διενέργειας μεγάλου αριθμού τεστ καθημερινά και συνεχόμενα, ούτε οι επιστήμονες έχουν καλή και ξεκάθαρη επιδημιολογική εικόνα. Δεν είναι δυνατόν τη μία ημέρα να γίνονται 10.000 τεστ, την επόμενη 12.000 και τη μεθεπόμενη 50.000.”

Με μνημόνια και με άδεια ταμεία, τα 2,5 πρώτα χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δημιουργήθηκαν 260.000 συμπολίτες μας απέκτησαν εργασία, αλλά τότε υπήρχε σχέδιο με πρωτεύοντα στόχο την αύξηση της απασχόλησης. Τώρα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να μας πει ότι με τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα δημιουργηθούν σε βάθος 6ετίας μόνο 200.000 θέσεις εργασίας όταν η ανεργία έχει σήμερα εκτοξευθεί σε δυσανάλογα επίπεδα.”

“Ο κ. Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι “όσοι έχουν τα χρήματα, θα λάβουν χρήματα“, όσες επιχειρήσεις δηλαδή είναι αξιόχρεες και έχουν τη δυνατότητα δανεισμού από τράπεζα. Αναρωτιέμαι: Πόσες επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να απευθυνθούν σε μια τράπεζα και να λάβουν ένα δάνειο; Πολλά χρήματα για πολύ λίγους λοιπόν από το Ταμείο Ανάκαμψης για ελάχιστες επιχειρήσεις.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα