01/11/2022

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Έφοδος των “αντικρατιστών” και των υπέρμαχων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα δημόσια ταμεία»

Στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την Κύρωση Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας παρενέβη μέσω ομιλίας του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά επεσήμανε:

«Η κακή πρακτική της Κυβέρνησης και η αδιαφορία για προτάσεις φορέων, την οποία βιώνουμε σε όλα σχεδόν τα νομοσχέδια, επαναλήφθηκε και με το παρόν νομοσχέδιο, αλλά γιατί να μας φανεί περίεργο; Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε και σε μείζονα ζητήματα όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, αν και για να είμαι δίκαιος, στη συγκεκριμένη περίπτωση εισακούστηκε κάποιος… οι Τράπεζες! Κατά την έναρξη της συζήτησης για τη διανομή των πόρων του Ταμείου, πριν περίπου ένα έτος, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ζήτησαν εκείνες να έχουν την ευθύνη διοχέτευσης των κονδυλίων. Ένα χρόνο μετά, το αίτημα των τραπεζών ικανοποιείται πλήρως στην πράξη από την Κυβέρνηση!»

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και στο σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων προς τη Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κα Πιτσίκα:

«Ξεχασμένη η Αναπτυξιακή Τράπεζα, παραγκωνισμένος ο θεσμός των μικροπιστώσεων, χρηματοδοτικά εργαλεία που θεσμοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με στόχο τη δίκαιη κατανομή των δημόσιων πόρων… Όμως, είχαν ένα κακό για εσάς: Δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν με γνώμονα τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το μόνο ενδιαφέρον σας για την Αναπτυξιακή Τράπεζα ήταν να χαρίσετε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην κα Πιτσίκα, Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, για να διορίσει εκλεκτά γαλάζια στελέχη στον εν λόγω θεσμό, αφού πρώτα η ίδια είχε διοριστεί σε θέσεις επιτροπών από τον κ. Δένδια και τον κ. Γεραπετρίτη. Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κα Πιτσίκα, που έλαβε πάνω από 400.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Έκανε προεκλογικά το περίφημο μητρώο στελεχών της Ν.Δ. και δεν την ξεχάσατε. Κάτι περίσσεψε και για τη Σύμβουλο του Πρωθυπουργού από τα συνολικά 7 δισ. ευρώ, τα οποία έχετε χαρίσει μέσω απευθείας αναθέσεων σε φίλους και εκλεκτούς. Λεφτόδεντρα υπάρχουν για συμβούλους, παρατρεχάμενους και γαλάζιους κομματάρχες. Όμως, για τη μείωση του ΕΦΚ ή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως προτείνουμε εδώ και ένα έτος, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος… Όπως δεν υπάρχει και για τους μικρομεσαίους. Προφανώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες».

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις, που εμπλέκουν Βουλευτές της Ν.Δ. σε σκάνδαλα απευθείας αναθέσεων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:

«Ο ένας Βουλευτής σας λαμβάνει έγκριση για χρηματοδότηση 4,2 εκ. ευρώ για να κάνει business. Ο άλλος Βουλευτής σας αγοράζει “κόκκινα δάνεια” ύψους 65 εκ. ευρώ έναντι 4,5 εκ., τα οποία λαμβάνει με τραπεζικό δανεισμό… Και όταν ερωτάται: Πώς μπόρεσε και έλαβε τόσο μεγάλο δάνειο εν μέσω οικονομικής κρίσης το 2010; Απαντά: “Ρωτήστε τη Διοίκηση της Τράπεζας”! Σαν να λέει: “Δεν είμαι μόνο εγώ στην παρέα. Ρωτήστε και τους υπόλοιπους”. Όλοι γνωρίζανε! Ο άνθρωπος, του οποίου ο γιος είναι συντονιστής της Ν.Δ. για τα “κόκκινα δάνεια”! Ομερτά, συγκάλυψη και πέπλο σιωπής! Σιωπή και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτήσει άραγε για τις “δουλειές” της συζύγου του με τον κ. Πάτση; Εξαφανισμένος και ο κ. Τσιάρας ακολουθώντας την τακτική: “Μη μιλάς – Θα ξεχαστεί όπου να’ ναι”. Θα βγει άλλο σκάνδαλο και θα ξεχαστεί. Είστε οι δήθεν “αντικρατιστές”, οι υποτιθέμενοι υπέρμαχοι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά η έφοδός σας στα δημόσια ταμεία μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με επιδρομή ακρίδων».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε τη στάση της Κυβέρνησης, με αφορμή την εμφανή ανεπάρκεια της πολιτικής της:

«Στο όνομα του covid δικαιολογήσατε κάθε φαινόμενο διαπλοκής και διαφθοράς, όπως και στο όνομα του πολέμου στην Ουκρανία δικαιολογείτε κάθε δείγμα ανικανότητας και αδιαφορίας, ιδίως όσον αφορά το ενεργειακό κόστος, το οποίο έχει εκτοξευτεί και επιβαρύνει δυσανάλογα νοικοκυριά και επαγγελματίες. Και ενώ βλέπατε την ενεργειακή κρίση να καλπάζει, αποφασίσατε να πουλήσετε το 17% της Δ.Ε.Η. και να απωλέσετε το δημόσιο έλεγχο… Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι σήμερα. Κάθε φορά πορεύεστε αντίθετα σε κάθε λογική: Οι ευρωπαϊκές χώρες κρατικοποιούν στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση – Εσείς ιδιωτικοποιείτε! Οι ευρωπαϊκές χώρες μείωσαν το 2021 την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή – Εσείς: βίαιη απολιγνιτοποίηση και αύξηση του μεριδίου του φυσικού αερίου! Έχετε καταστεί το “γαλατικό χωριό” του ανορθολογισμού. Και θύματα της απουσίας στρατηγικού σχεδιασμού είναι οι πολίτες. Οι πολίτες, που δεν ξεχνούν και θα σας δώσουν άμεσα την απάντηση, που σας αρμόζει».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Η κλεψύδρα της κυνικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη αδειάζει…»

Επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή. Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης:...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Όσο και να συγκαλύπτετε τους Υπουργούς σας, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με το Γιώργο Σιαδήμα και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με βασικό θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη επιχείρηση...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τελειώνουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με διαρροές…»

Σε παρέμβαση, με αφορμή τις διαρροές για το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων της, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επισημαίνει ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα