19/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το μέλλον είναι αβέβαιο για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Το μέλλον είναι αβέβαιο για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Τα νούμερα, που ακούγονται για λουκέτα σε επιχειρήσεις με το πέρας της πανδημίας, είναι τρομακτικά και δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να τα αντικρίσει.”

“Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε ήδη από τον Απρίλιο τη μετατροπή της “επιστρεπτέας προκαταβολής” σε “μη επιστρεπτέα ενίσχυση”, αλλά κατηγορηθήκαμε από τον κ. Πέτσα ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Επίσης, πρότεινε τη θεσμοθέτηση της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και μετά την άρση του lockdown. Τέλος, πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για το “κούρεμα” του χρέους, που δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας.”

“Στο παρελθόν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε 2 φορές “κούρεμα” ιδιωτικού χρέους, η μία σε εκείνο των ανασφάλιστων που είχαν δημιουργήσει οφειλές προς το Ε.Σ.Υ. και η άλλη της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των 100 δόσεων, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να συνταξιοδοτηθούν.”

“Ο τομέας της Έρευνας και της Τεχνολογίας δεν είναι πολυτέλεια και δεν μπορούμε να το βάζουμε στην άκρη. Η Κυβέρνηση δε δίνει τη σημασία, που θα έπρεπε και προβαίνει σε καθαρά επικοινωνιακού τύπου κινήσεις, όπως το ‘Elevate Greece’. Καλή είναι η πλατφόρμα, αλλά πρέπει να δούμε τους όρους και τις μεθόδους χρηματοδότησης ορισμένων εταιρειών, καθώς δεν πρέπει να επιτρέπουμε την αναξιοκρατία. Βέβαια… όταν βλέπουμε ρουσφέτια στους εμβολιασμούς, τί θα περιμέναμε στα ζητήματα χρηματοδότησης;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Κλείνει το Ειρηνοδικείο της Αταλάντης. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Το 2023 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα