26/07/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’ χωρίς ‘κούρεμα’ στις οφειλές των επιχειρήσεων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Με κοινοβουλευτική παρέμβαση έθιξα το ζήτημα του λουκέτου στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα, μιας αγροτικής περιοχής με έναν πολύ δραστήριο κ ενεργό ελαιουργικό συνεταιρισμό. Το τραπεζικό σύστημα δεν επιτελεί το ρόλο του, καθώς παρά την πρωτοφανή ρευστότητα με τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν εκτός δανειοδοτήσεων, χωρίς καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.”

“Με το Ταμείο Ανάκαμψης, η ελληνική οικονομία έχει μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξει κατεύθυνση αλλά και να κλείσει πληγές του παρελθόντος. Αν αυτά τα ποσά δεν τα αξιοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο και βάσει σχεδίου, δε θα υπάρξει καμία ουσιαστική ωφέλεια για την ελληνική κοινωνία.”
“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, καταθέτουν προτάσεις για το νέο Ε.Σ.Υ., την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Προτείνουμε δηλαδή ανάλογα με την πτώση του τζίρου να υπάρχει “κούρεμα” και στο κεφάλαιο των οφειλών των επιχειρήσεων. Διαφορετικά δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’.”
“Μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα βενζινάδικο, μία συζήτηση με έναν κτηνοτρόφο ή έναν αγρότη αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τις υπέρογκες αυξήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Αυτό αναδεικνύεται μέσω της κοινοβουλευτικής παρέμβασής μας με τον Αλέξη Χαρίτση και ακόμη 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..”
“Ο κ. Χατζηδάκης πανηγύριζε πέρυσι ότι ‘έσωσε’ τη Δ.Ε.Η., αλλά το έπραξε αυτό επιβάλλοντας υπέρογκες αυξήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις, αλλά τον Ιούνιο του 2019 προχωρήσαμε σε μείωση του Φ.Π.Α. στην ενέργεια στο 6%.”
“Οφείλουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη των Α.Π.Ε., αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Σε ορισμένα χωριά στα Άγραφα, παρατηρείται επιστροφή νέων ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Εκεί θα πάμε να αναπτύξουμε τις Α.Π.Ε.; Αντιθέτως, σε πολλές περιοχές του Δομοκού π.χ., δεν υπάρχουν αντιδράσεις και προχωρούν έργα Α.Π.Ε. με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα