26/07/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’ χωρίς ‘κούρεμα’ στις οφειλές των επιχειρήσεων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Με κοινοβουλευτική παρέμβαση έθιξα το ζήτημα του λουκέτου στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα, μιας αγροτικής περιοχής με έναν πολύ δραστήριο κ ενεργό ελαιουργικό συνεταιρισμό. Το τραπεζικό σύστημα δεν επιτελεί το ρόλο του, καθώς παρά την πρωτοφανή ρευστότητα με τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν εκτός δανειοδοτήσεων, χωρίς καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.”

“Με το Ταμείο Ανάκαμψης, η ελληνική οικονομία έχει μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξει κατεύθυνση αλλά και να κλείσει πληγές του παρελθόντος. Αν αυτά τα ποσά δεν τα αξιοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο και βάσει σχεδίου, δε θα υπάρξει καμία ουσιαστική ωφέλεια για την ελληνική κοινωνία.”
“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, καταθέτουν προτάσεις για το νέο Ε.Σ.Υ., την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Προτείνουμε δηλαδή ανάλογα με την πτώση του τζίρου να υπάρχει “κούρεμα” και στο κεφάλαιο των οφειλών των επιχειρήσεων. Διαφορετικά δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’.”
“Μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα βενζινάδικο, μία συζήτηση με έναν κτηνοτρόφο ή έναν αγρότη αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τις υπέρογκες αυξήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Αυτό αναδεικνύεται μέσω της κοινοβουλευτικής παρέμβασής μας με τον Αλέξη Χαρίτση και ακόμη 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..”
“Ο κ. Χατζηδάκης πανηγύριζε πέρυσι ότι ‘έσωσε’ τη Δ.Ε.Η., αλλά το έπραξε αυτό επιβάλλοντας υπέρογκες αυξήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις, αλλά τον Ιούνιο του 2019 προχωρήσαμε σε μείωση του Φ.Π.Α. στην ενέργεια στο 6%.”
“Οφείλουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη των Α.Π.Ε., αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Σε ορισμένα χωριά στα Άγραφα, παρατηρείται επιστροφή νέων ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Εκεί θα πάμε να αναπτύξουμε τις Α.Π.Ε.; Αντιθέτως, σε πολλές περιοχές του Δομοκού π.χ., δεν υπάρχουν αντιδράσεις και προχωρούν έργα Α.Π.Ε. με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Κανείς δεν μπορεί να λάβει σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη”

Στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (15/09) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Χατζηδάκης μας έλεγε το 2019 ότι θα πληρώνουμε φθηνότερο ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά λύσεις σε άλλους χώρους γιατί δεν έχει πάγκο”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (31/08) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα