19/01/2021

O Γ. Σαρακιώτης ομιλητής στο International Tourism News

Ως εκπρόσωπος του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετείχε στο διαδικτυακό φόρουμ του International Tourism News με θέμα τη στρατηγική σύνδεση της παραγωγικής βάσης της χώρας με τον τουρισμό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στην τοποθέτησή του ο κ. Σαρακιώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

            «To 2019 ο τουρισμός συνέβαλε κατά 20,8% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, απασχόλησε περίπου 946.000 άτομα δηλαδή το 21,7% των εργαζομένων στην Ελλάδα, ενώ τα έσοδα, που εισέφερε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν 17,7 δισ. ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εκείνα από τον κλάδο της κρουαζιέρας», ενώ αναφερόμενος στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας συμπλήρωσε:

«Στη Στερεά Ελλάδα, μεταξύ 2017 και 2019 οι επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 81%, ήτοι από 376.000 στα 678.000 άτομα και οι εισπράξεις κατά 59%, ήτοι από 113 στα 180 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι απασχολούμενοι στον κλάδο της εστίασης αυξήθηκαν από 10.000 το 2014 στους 14.000 το 2019 και στον κλάδο των καταλυμάτων από 2.000 το 2014 στους 3.000 το 2019».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαρακιώτης άσκησε κριτική για τη στασιμότητα που παρατηρείται στον τομέα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της χώρας, όπου μεγάλη συγκέντρωση υπάρχει στη Φθιώτιδα. Ειδικότερα, ανέφερε:

«Είναι πραγματικά λυπηρό για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με τεράστιο δυναμικό ιαματικών πηγών να παραμένει ουραγός […] Δε μπορώ να παραλείψω να καταθέσω την ανησυχία μου, εξαιτίας πρόσφατων δημοσιευμάτων στον Τύπο, που αναφέρονται στη Φθιώτιδα και κάνουν λόγο για ανεφάρμοστους και φαραωνικούς σχεδιασμούς από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι, όπως τονίζουν, αποτρέπουν αντί να προσελκύουν δυνητικούς επενδυτές, αλλά και εξαιτίας δημοσίων τοποθετήσεων παραγόντων της περιοχής οι οποίες κάνουν λόγο για συζητήσεις σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου “για τη δημιουργία φορέα στο Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπερταμείο και σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία για να αξιοποιηθεί αυτός ο τεράστιος πλούτος της χώρας που μένει αναξιοποίητος”, συμπληρώνοντας ότι:

«Αυτά περισσότερο ως ομολογία αποτυχίας και αναποτελεσματικότητας μου μοιάζουν, παρά ύπαρξης ενός συντεταγμένου εθνικού σχεδίου το οποίο μπορεί να εμπεδώσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, υπενθύμισε ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είχε από το Μάιο του 2019 καταθέσει την «Εθνική Στρατηγική για τη Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη 2030», η οποία είχε γίνει αποδεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εντούτοις, όπως επεσήμανε:

«αν και έχει κατατεθεί εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, η Κυβέρνηση είτε γιατί έχει προσδεθεί σε δογματικές εκθέσεις όπως η περίφημη “έκθεση Πισσαρίδη”, είτε γιατί παραδίδεται στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αρνείται εκούσια να επενδύσει στο ήδη διαμορφωθέν σχέδιο και να αξιοποιήσει τη δουλειά που έχει γίνει και είχε απτά αποτελέσματα με τα συνεχόμενα ρεκόρ στον τουρισμό».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα